składniki

dobre samopoczucie w duecie z mądrze dobranymi składnikami kosmetyków, to tajemnica optymalnej pielęgnacji.

Salicylic Acid

Inna nazwa używana: Kwas salicylowy

Opis składnika Salicylic Acid

Naturalnie występuje w korze wierzby i topoli, liściach senesu i kwiatach rumianku. Zaliczany jest do β-hydroksykwasów (BHA).

Działanie kosmetyczne

Działanie keratolityczne, czyli złuszcza zrogowaciały naskórek. Zmniejsza liczbę przebarwień potrądzikowych.

Funkcja składnika Salicylic Acid

Konserwant fazy wodnej

Bezpieczeństwo

Wszystkie składniki zastosowane w naszych kosmetykach są dopuszczone do stosowania zgodnie z Rozporządzeniem 1223/2009/WE. Oznacza to, że zostały poddane szczegółowej analizie ekspertów toksykologii i są uznane przez nich za bezpieczne.
wróć do wszystkich składników >>