Hydrolyzed soy protein
Inna nazwa używana: Hydrolizat protein soiOpis składnika Hydrolyzed soy protein
Substancja aktywna, występuje w korzeniach niektórych roślin np. w fasoli czy w soi.Działanie kosmetyczne
Substancja filmotwórcza, hydrofilowa, rozpuszczalna w wodzie. Jest odpowiedzialna za utrzymywanie wody w naskórku, dzięki czemu nawilża, a także zmiękcza i wygładza skórę. Ze względu na duży rozmiar cząsteczek nie penetruje w głąb skóry, pozostając na powierzchni. Wykazuje doskonałe powinowactwo do powierzchni skóry i włosów. W kosmetykach do pielęgnacji włosów stosowana jako substancja antystatyczna, zmniejszająca elektryzowanie się włosów.Funkcja składnika Hydrolyzed soy protein
Wpływa na trwałość piany, gasząc ją. Substancja wpływa także na właściwości aplikacyjne kosmetyku - zwiększając jego lepienie i kleistość. Humektant - zapobiega wysychaniu kosmetyku oraz krystalizacji przy ujściu butelki czy tubki.Bezpieczeństwo
Wszystkie składniki zastosowane w naszych kosmetykach są dopuszczone do stosowania zgodnie z Rozporządzeniem 1223/2009/WE. Oznacza to, że zostały poddane szczegółowej analizie ekspertów toksykologii i są uznane przez nich za bezpieczne. wróć do wszystkich składników >>